13.02.2010.
Noć Škorpiona 6 - rezultati

Domaćoj je publici bilo neobično vidjeti borilačke veličine poput Garyja Goodridgea i Alistaira Overeema kako jedan do drugog sjede u karlovačkoj sportskoj dvorani i čekaju početak velikog borilačkog spektakla "Noć škorpiona 6". Goodridge je K-1 i Pride legenda koja je još donedavno ulijevala strah u kosti svojim protivnicima , a  Overeem jedan od top tri svjetska MMA teškaša u ovom trenutku. Obojica su punila Saitama arenu u Tokiju i svojim nokautima bacali u trans milijune obožavatelja divljem svijeta. Zadarski Ultimate Scorpion Team na čelu s direktorom kluba Zvonimirom Bralom, uspio ih je dovesti u Hrvatsku, Goodridgea da se bori i Overeema kao jednog od 2 posebna gosta turnira. Drugi gost bio je prvi osvajač K-1 turnira g. Branko Cikatić.
 Zbog velikih problema s ozljedama prvotni je raspored borbi gotovo u  potpunosti izmijenjen, pa je publika imala priliku vidjeti  osam borbi od predviđenih dvanaest.

Najveća tragedija domaćij publici bilo je nenastupanje domaćih boraca Nene Alilovića zbog ozljede ligamenata u koljenu, te Marija Kuzmaka, mlade karlovačke nade kojem je otkazalo sedam protivnika, te dan prije borbe i osmi Ivo Stipetić iz Splita. Ukupno je iz početnog rasporeda promijenjeno čak 17 boraca, no za većinu su nađene jednako kvalitetne zamjene.

Ni ekstremne vremenske prilike koje ovih dana vladaju Europom nisu pomogle. Na vaganje je kasnila većina boraca, umjesto ujutro, u Karlovac su počeli stizati tek kasno navečer.

Zbog bolesti u posljednji je tren otkazana borba Alistairova brata Valentijna Overeema i Emila Poljaka. Umjesto Overeema, u ring je uskočio Bugar Ivan Dimitrov.
Protivnik našeg Josipa Deura prepao se u posljednji tren, te se uopće nije pojavio u Karlovcu. Ali ekspresno je pronađena zamjena u članu slovačkog teama Tomaša Deaka koji je prihvatio zamolbu organizatora iako neprepremljen uskočio zamjeniti ustrašenog Dragana Cvitkušića iz Vinkovaca. Deaka smo već imali prilike vidjeti ljetos u Zatonu na Gladiator Fightu.
Karlovačku dvoranu Mladost su posjetili dvojica muškaraca koja su zainteresirana za ovaj najatraktivniji borilački sport, Mario Mlinarić i Kristijan Curavić, a obojica se žele u njemu okušati. Curavić je već započeo sa treninzima. Cijeli spektakl je jučer u Karlovcu s Joškom Elezovićem vodila lijepa Sonja Kovač. Posjetio je ovaj spektakl i naš najbolji boksač, svjetski prvak Stjepan Božić.
U programu smo imali prilike vidjeti tri amaterske MMA, četiri profi MMA i jednu borbu po K1 pravilima. Iako se u najavama karlovačkog borilačkog  spektakla slutila naznaka prave borilačke fešte, vidjeli smo zbog raznih otkaza ipak 8 od 12 najavljenih borbi.
 Prekrasne hostese plijenile su pozornost možda i više nego same borbe.

Amaterske borbe

U prvom meču po amaterskim MMA pravilima (2x5 min) Jasminko Barković (Shark gym, Karlovac) koji je dominirao prvu rundu, pao je kao pokošen na samom početku druge runde. Zbog protivnikove ozljede koljena slavio je Toni Sikirić (Ultimate Scorpion team).

 Druga borba donijela je sraz u kojem je Tomaš Deak iz Bratislave u borbi s puno preokreta pobjedio Zadranina Josipa Deura (Ultimate Scorpion team). Deur je dominirao u stojci, te nekoliko puta vidno uzdrmao puno iskusnijeg Deaka, međutim kako je borba odmicala dalje, sve je vidniji bio nedostatak kondicije kod Deura, pa nakon što se borba presilila u parter bilo je samo pitanje trenutka kad će završiti.
Pohvale Deuru za srčanost, pobjeda Deaku.

Dragan Matijević (Shark gym, Karlovac) pobjedio je Samoborca Jasmina Solakovića (TNT Samobor) koji je samo 20 sekundi prije kraja prve runde otapkao za predaju.

Profi MMA

Damir Geušić (TNT Samobor) – Rastislav Hanulay (Oktagon Fighting Academy, Bratislava)
Vidno jači Samoborac, relativno je brzo izvukao polugu na ruku Slovaku i slavio već u prvoj rundi.

Emil Poljak (UFK Trešnjevka, Scorpion Team promotion) – Ivan Dimitrov (Oktagon Fighting Academy, Bratislava)

Zbog evidentne situacije da Valentijn Overeem neće uspjeti doći na vrijeme zbog vremenskih nepogoda i zatvorenog aerodroma u Amsterdamu, kao zamjena uskočio je Ivan Dimitrov, poznat po nokautima. U hrvatskoj se borio 2 puta. Prvi put je nokautirao Forgača, drugi put je nokautiran od Bekavca.
Borba starta šakačakim obračunom dvojice stokilaša, uglavnom Slovakovim direktima i Poljakovim širokim krošeima. Emil sredinom druge runde nalazi rješenje u low kickovima koji vidno štete Dimitrovu. Jednim direktom Poljak uspjeva nokautirati Dimitrova koji pada u kut i sa sobom povlači Poljaka koji brutalnim ground' n ' poundom  završava borbu.

Vladimir Vučković (Crna Gora) – Robert Sarkozi (Sarkozi team, Hungary)

Prva runda prošla je u dominaciji Sarkozija. Početkom druge runde Robert konkretizira svoju prednost gušenjm s leđa.

Borba za titulu prvaka Europe po WFFA (World Free fight Association) – 95 kg

Attila Vegh (Octagon Fighting Academy, Bratislava) – Aleksandar Radosavljević  (Car Dušan Silni, Beograd)

U borbi za titulu najjače svjetske ultimate fight organizacije  srpski Fedor nije opravdao svoj nadimak
Blagu prednost imao je u boksačkim izmjenama udaraca u prvoj rundi. Kasnije je sve pripalo Vegh-u. Što se više borba bližila kraju Attila je zadavao sve više preciznih udaraca, te je zadobio jednoglasnu naklonost sudaca.
Pobjednički pojas uručio mu je Alistair Overeem.


Igor Mihaljević (Shark gym, Scorpion Team promotion) – Gary Goodridge
Karlovčanin Igor Mihaljević teško je porazio nekad legendarnog Garyja Goodridgea. Igor je od sučevog znaka za početak napao silovito kombinacijama kickova, krošejima i aperkatima. Goodridge se nije uspjevao pribrati cijelu prvu rundu. U drugoj rundi Gary se budi te dolazi do teških razmjena udaraca s obje strane, ali Mihaljević uspjeva kontrolirati borbu. U trećoj rundi se vidno osjeća iscrpljenost kod oba borca, Igor i dalje neumoljivo udara, ali Gary bez problema odljeva svim napadima. Primio je stotine udaraca ,ali niti jedan ga nije ozbiljnije uzdrmao. Ipak je riječ o jednom od najboljih svjetskih boraca iako na zalasku karijere.Pehar pobjedniku uručio je jedan od najvećih svjetskih K-1 boraca, živa legenda g. Branko Cikatić.  

Alistairu Overeemu se jako dopala organizacija Ultimate Scorpion Teama, te je izjavio da se jako raduje suradnji i ubuduće, kroz trening, sparinge i seminare. Tako će neki članovi Scorpion Teama uskoro biti njegovi gosti u Amsterdamu. Također možemo ga očekivati ovo ljeto  11. srpnja u Zatonu na Gladiator Fight-u 2 u koliko ne bude imao borbu u tom terminu.

AMATERSKE BORBE
BORBA
POBJEDNIK
PORAŽENI
VERZIJA
METODA
RUNDA VRIJEME
1
Toni Sikirić Jasminko Barković MMA TKO (ozljeda) 2 0:10
2 Tomaš Deak Josip Deur MMA trokut gušenje 1 4:45

3

Dragan Matijević Jasmin Solaković MMA TKO 1 4:45
 
PROFESIONALNE BORBE
BORBA
POBJEDNIK
PORAŽENI
VERZIJA
METODA
RUNDA VRIJEME
1
Damir Geušić Rastislav Hanulay MMA poluga 1 4:20
2 Emil Poljak Ivan Dimitrov MMA KO 1 4:00
3 Vladimir Vučković Robert Sarkozi MMA gušenje straga 2 1:01
4 Attila Vegh Aleksandar Radosavljević MMA odluka sudaca 3 5:00

5

Igor Mihaljević Gary Goodridge K-1 odluka sudaca 3 3:00
 

1 sikiric-barkovic 02.jpg

  

 

 

All rights reserved | webmaster | Web development & design: 100%.net